- Hotel Hoffmeister
- Restaurace
- Naše poctivé produkty
- Recepty
- Recepty našich klientů
- Kuřecí vývar s kroketami
Kuřecí vývar s kroketami
Suroviny
0,6 l kuřecího vývaru
5 větších čerstvých karotek
1 střední kedlubna
10 g sušené petržele
150 g strouhanky
2 vejce
1 lžička hořčice
1 polévková lžíce sladkého kečupu
Půl lžičky soli
Špetka mletého barevného pepře
1 polévková lžíce řecké směsi na tzatziki
Špetka sušeného zázvoru
Olivový olej
Postup
Příprava kroketky:
Nastrouháme 3 větší mrkve, zbylé 2 si ponecháme. Smícháme se strouhankou, přidáme vejce, hořčici, kečup, osolíme a opepříme, přidáme směs na tzatziki, sušenou petržel a sušený zázvor a vše řádně promícháme. Bude-li těsto moc řídké, přidáme trochu strouhanky navíc.
Ze směsi vytvoříme kuličky/kroketky, které položíme na pečící papír, zastříkneme olivovým olejem a pečeme ve vyhřáté troubě na 180 – 200 stupňů cca 30 – 40 min, než se kroketky upečou dozlatova.
Zbytek mrkve spolu s kedlubnou očistíme, nakrájíme na tenké nudličky a necháme povařit cca 5 minut ve vroucí vodě, poté prudce zchladíme studenou vodou.
Kuřecí vývar přelijeme do hrnce a zředíme v poměru 1:1 se studenou vodou, malinko přisolíme, my máme rádi ½ lžičky soli, a připepříme.
Při servírování dáme do talíře nejdříve 3 kroketky, dle libosti přidáme mrkvičku s kedlubnou a zalijeme skvělým kuřecím vývarem.
Dobrou chuť
Michaela