- Hotel Hoffmeister
- Restaurace
- Naše poctivé produkty
- Recepty
- Recepty našich klientů
- Vývar s bylinkovými knedlíčky
Vývar s bylinkovými knedlíčky
Doba přípravy:
15 minut
Ingredience:
hovězí vývar 0,6 l, ředění 1:1,15
Ingredience na bylinkové knedlíčky:
150 g strouhanky
1 dl mléka
1 rohlík
2 celá vejce
3 lžíce sušené petrželky
2 lžíce rajčatového pesta
1 lžička soli
špetka pepře
Návod přípravy:
Hovězí vývar smícháme s vodou v poměru 1:1,15 a dosolíme cca půlkou lžičky soli (doporučuji dle chuti), je možné i připepřit, popřípadě pro ty, kteří rádi ostré, malinko kvalitního sušeného chilli. Ohřejeme na mírném ohni.
Směs na knedlíčky smícháme tak, že nejdříve rohlík nakrájíme na drobné kostičky, ty namočíme ve studeném mléce, poté přidáme do směsi, osolíme, opepříme.
Jakmile bude těsto hotové, vyválíme si váleček, ten si nakrájíme na centimetrové plátky, ze kterých tvarujeme malé knedlíčky o průměru 1 cm.
Dáme vařit vodu (neosolenou). Jakmile bude voda vřít, vložíme do ní knedlíčky, které se vaří tak dlouho, dokud nevyplavou na hladinu.
Hovězí vývar servírujeme s knedlíčky, doporučujeme je kombinovat s blanšírovanou zeleninou, například brokolicí, či s domácími nudlemi.
Dobrou chuť a dnes se nás bohatě najedlo celkem 5 osob.
Celková výše nákladů na výborný hovězí vývar s knedlíčky byla 139 Kč vývar + 50 Kč knedlíčky + 50 Kč zelenina a nudle, celkem tedy 239 Kč, cena na porci na osobu cca 0,2–0,25 l 48 Kč.
BYLO TO BÁJEČNÉ.
Olga