- Hotel Hoffmeister
- Restaurace
- Naše poctivé produkty
- Recepty
- Recepty s demi-glace
- Hovězí líčka na víně, pohanka, pečená zelenina
Hovězí líčka na víně, pohanka, pečená zelenina
Suroviny
1 kg hovězích líček
600 g kořenové zeleniny
400 g cibule
Omáčka demi-glace (1 sklenice)
150 ml rostlinného oleje
0,5 l červeného vína
100 g slaniny
150 g rajčatového protlaku
400 g pohanky
100 g šalotky
100 g olivového oleje
Česnek
Tymián, rozmarýn, sůl, pepř
Postup
Na kostky nakrájenou kořenovou zeleninu a cibuli orestujte v hrnci dozlatova, přidejte hovězí líčka, rajčatový protlak, česnek, bylinky, sůl a pepř. Takto připravenou směs podlijte červeným vínem, omáčkou demi-glace a duste do změknutí masa. V průběhu kontrolujte a případně podlévejte vodou.
Pohanku dobře propláchněte, v hrnci si rozehřejte olivový olej, přidejte na kostičky nakrájenou šalotku a lehce jí zpěňte. Dále přidejte rozmačkaný česnek, propláchnutou pohanku a duste do změknutí. Takto připravenou pohanku na závěr dochuťte bylinkami, solí a pepřem.
Pro závěrečné dozdobení pokrmu si připravte opečenou zeleninu a anglickou slaninu.