- Hotel Hoffmeister
- Restaurace
- Naše poctivé produkty
- Recepty
- Recepty s demi-glace
- Konfitované kachní stehno, karlovarský knedlík, červené zelí, švestková omáčka
Konfitované kachní stehno, karlovarský knedlík, červené zelí, švestková omáčka
Suroviny
4 kachní stehna
600 g sádla
300 g cibule
800 g světlého pečiva
6 vajec
100 g hrubé mouky
0,2 l mléka
1200 g červeného zelí
80 g brusinek
0,3 l červeného vína
0,15 l octa balsamico
1 sklenička demi-glace
80 g sušených švestek
80 g másla
Postup
Očištěná kachní stehna vložte do pekáče s cibulí, bylinkami, přidejte sůl, pepř a kmín. Zalijte rozpuštěným vepřovým sádlem a vše pečte přiklopené na 160°C asi 1,5 hodiny do změknutí.
Mezitím si nakrájejte cibuli na kostičky a orestujte dozlatova na oleji. Poté přidejte cukr, který necháte zkaramelizovat a ihned vložte na nudličky krájené červené zelí, které podlijte červeným vínem a dochuťte brusinkami, octem a solí. Tuto směs přikryjte pokličkou a na mírném ohni duste asi 40 minut.
Na výrobu knedlíku budete potřebovat na kostičky nakrájené světlé pečivo, vyšlehaný sníh, hrubou mouku, žloutky, mléko a plochou petržel. Celou směs promíchejte, dochuťte solí a muškátovým oříškem a na rozložené potravinářské fólii rovnou tvarujte knedlíky. Fólii opatrně zamotejte a knedlíky takto vařte v páře po dobu 35 minut.
Na závěr si připravte švestkovou omáčku. Sušené švestky povařte s omáčkou demi-glace, přidejte slitý výpek (tu část bez tuku) z kachník stehen a vše rozmixujte nebo propasírujte přes cedník. Před servírováním omáčku doporučujeme dohustit máslem.