- Hotel Hoffmeister
- Restaurace
- Naše poctivé produkty
- Recepty
- Recepty s demi-glace
- Vepřová panenka, gratinované brambory, grilovaná zelenina, pepřová omáčka
Vepřová panenka, gratinované brambory, grilovaná zelenina, pepřová omáčka
Suroviny
800 g vepřové panenky
600 g cukety, papriky, lilku
1200 g brambor
350 ml smetany
150 g parmezánu
80 g nakládaného pepře
50 g másla
Olej
Sůl, pepř a bylinky dle chuti
Postup
Vepřovou panenku nechte minimálně hodinu odležet mimo lednici. Docílíte tak její správné teploty pro přípravu.
Mezitím si nakrájejte nebo nastrouhejte oloupané brambory na tenké plátky, přidejte smetanu, parmezán, rozmačkaný česnek a dochuťte tymiánem, solí a pepřem. Celou směs přendejte do pekáče a počte v troubě předehřáté na 140°C po dobu 1 hodiny.
Vepřovou panenku si osolte a opepřete a ze všech stran grilujte na rozpálené pánvi. Podle velikosti panenky můžete dopéct v předehřáté troubě.
Nakrájenou zeleninu ochuťte solí, pepřem a zprudka opečte na pánvi.
Na stejnou pánev, na které jste grilovali maso, nalijte omáčku demi-glace, dochuťte smetanou, přidejte nakládaný pepř, krátce povařte a na konec celou omáčku zjemněte kouskem másla.