- Hotel Hoffmeister
- Restaurace
- Naše poctivé produkty
- Recepty
- Recepty s vývary
- Hovězí vývar s raviolou
Hovězí vývar s raviolou
Suroviny
semolinová mouka
vejce
hovězí maso
ricotta
petržel
sůl a pepř
oblíbená zelenina
náš Hoffmeister vývar
Postup
Semolinovou mouku smíchejte s vejcem či vejci (100 – 110 g mouky na 1 vejce), kapkou olivového oleje a špetkou soli. V případě potřeby zřeďte těsto trochou vody. Vypracované těsto nechte alespoň 1 hodinu odležet v lednici.
Mezitím si uvařte hovězí maso, které následně nakrájejte na malé kostičky, přidejte ricottu a nasekanou plochou petržel. Na závěr směs dochuťte solí a pepřem.
Odleželé těsto vyválejte na tenký plát a vykrajujte kolečka (doporučujeme cca 10 cm v průměru). Jednotlivá kolečka plňte připravenou masovou směsí. Okraje těsta k sobě přitiskněte tak, aby při vaření náplň z raviol nevypadla. Vaříme v osolené vodě asi 5 minut (doba vaření se může lišit dle velikosti raviol).
Ravioli s předem povařenou zeleninou naaranžujte na talíř a zalijte naším Hoffmeister vývarem.